tentoonstellingen - multimedia - interactie - experiences


woensdag 11 april 2012

Presentaties voor Museum Maluku, Moluks Historisch Museum Utrecht


Interactieve tattoo installatie

Voor de wisselexpositie ontwikkelden we een interactieve tattoo installatie die later een plek zal krijgen in de vaste opstelling. De expositie laat zien hoe de tatouage als vanzelfsprekende identiteitmarker in de tribale context, inmiddels is veranderd in een eigentijds uithangbord van een zelfgekozen identiteit.

We ontwikkelden een machine waarmee bezoekers als ervaren tattoo masters zelf aan de slag kunnen. Bezoekers kunnen kiezen uit een keur aan motieven van verschillende herkomst. De installatie koppelt de keuze voor de tatouage aan haar betekenis. Ook  krijgen bezoekers de kans eigen tattoo ontwerpen te ontwikkelen waarop ze kunnnen inzoomen. 
Design ramen Museum Maluku

Er is behoefte aan een frisse en uitnodigende eyecatcher in het straatbeeld, zodat het museum meer in het oog spingt bij de voorbijgangers. Ars Longa ontwikkelde opvallend kleurige raamposters. Ze bieden steeds opnieuw een verrassende kijkje op het museum, haar functie en bijzondere activiteiten die steeds gericht zijn op een brede doelgroep.Een aantal bijzondere doe presentaties voor Museum Maluku  voor de permanente museum opstelling zitten nog in de pijplijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten